ENKEL ÖVNING FÖR ATT ÖPPNA OCH STÄNGA DINA CHAKRA

Det finns 7 chakra i vårt system, rotchakra, sakral chakra, solar plexus, hjärtchakra, halschakra, tredje ögat och sedan kronchakra som är öppningen samt kanalen till det större.

Börja nerifrån när du öppnar upp och uppifrån när du stänger din kanal.

Se till att du sitter ner bekvämt och andas in 2-3 gånger för att landa där du sitter i stunden. 

Första steget i att öppna upp är att visualisera en röd lotusblomma, för rotchakrat. Öppna upp blomman ett kronblad i taget tills att det känns öppet och vibrerande.

Gå sedan vidare till nästa chakra, sakral chakrat och visualisera dens gula färg. Fortsätt med att öppna upp blomman lugnt och sansat, med kärlek och intention.

När den blomman känns öppen går du vidare till nästa, solar plexus. Visualisera varje chakras färg, i tur och ordning, nerifrån och upp. Rotchakra, sakral chakra, solar plexus, hjärtchakra, halschakra, tredje ögat och sedan kronchakra. Öppna en lotusblomma i taget.

När du känner att dina chakran är öppna och vibrerande kan du fortsätta med att ställa en fråga till änglarna, meditera, önska dig något eller sitta still och känna in vad som kommer.

När du är klar med din meditation, övning eller vägledning stänger du dina chakran uppifrån. Du börjar då med kronchakrat, och rör dig sedan vidare neråt mot tredje ögat, halschakrat, hjärtachakrat, solar plexus, sakral och sist rotchakrat. Fäll ihop lotusblommorna med ett kronblad i taget, en färg och blomma i taget.

Avsluta med att tacka för vägledningen.