HUR REIKI GER OSS VÄGLEDNING NÄR VI ÄR REDO

Idag känns Reiki Healing som en naturlig del av min vardag, mitt liv och arbete. Jag håller regelbundet kurser i Reiki Healing, och upplever energin som om det vore en god vän i min vardag. När jag ger andlig vägledning är det väldigt naturligt och självklart för mig, så pass att jag ibland glömmer att det inte är så för andra.

Det var inte så för mig tidigare heller. Jag minns mina första kurser i Reiki Healing flera år sedan. Då var varken energin eller vägledningen självklar för mig. Jag var nybörjare, hade knappt haft några andliga eller visuella upplevelser tidigare. Jag var mest nyfiken. 

De första kurserna som jag tog upplevde jag knappt någonting. Efter min första kurs var jag fortfarande skeptisk, om ändå positiv. Det kändes fint, både lärare och gruppen hade en fin gemenskap och välvilja. 

Det var inte förrän min tredje kurs, kursen som då hette Reiki ART/III och som nu har ersatts med Reiki Master, som jag faktiskt upplevde energin i min kropp och sinne. Vi gjorde en av upplevelserna som ingår i kursplanen. Det är som en djupgående meditation i samarbete med Reiki energin och upplevs ofta som något utöver en vanlig meditation. Det är vanligt att få visuella upplevelser eller så upplevs energi i kropp och känsla. Gamla minnen kan komma upp eller annat som behöver healing.

Min upplevelse var något helt otroligt. Efteråt var jag helt skakig. Jag kunde knappt tro vad jag hade upplevt. Det var som att jag hade blivit frälst. Jag såg, hörde och kände i kroppen. En stark gudomlig, kärleksfull och kraftfull energi som tog mig med storm. Tjugo minuter kändes som 1,5 timme och den vägledning som jag fick både läkte mig i stunden, gav mig hopp om framtiden och ett lugn som jag aldrig känt förut. 

Jag upplevde Reiki energi, utan tvekan.

Så när jag blev tillfrågad av Helens Omfors, vars kurser i Reiki Healing jag tidigare hade tagit, om att skriva en text om min upplevelse av Reiki Healing och Reiki energin till hennes bok sa jag direkt ja! Nedan kan du läsa vad jag skrev och vad som sedan blev publicerat i Helenas bok Reiki - vägledning & healing år 2018.

"Reiki gav mig vägledning när jag som mest behövde det. Den kom in i mitt liv under en period då allting vändes upp och ner för mig. Jag hade precis sagt upp mig från mitt jobb, skulle starta eget företag samtidigt som jag gick igenom en skilsmässa. Reiki gav mig en känsla av värme, villkorslös kärlek och tillit. Upplevelserna visade mig vägen framåt och det som behövdes läkas. Jag kom närmare mina sår och kunde lättare och snabbare läka det som gjorde ont på ett mentalt, emotionellt och själsligt plan för att röra mig vidare framåt. Vissa saker läktes, i perioder medan de faktiskt hände. Det var en intensiv period av många upplevelser och behandlingar och det gav mig en djupare förståelse för vad det faktiskt är och kan göra. Det var så starkt och djupt att jag inte kan förneka dess styrka och effekt. Den övergripande känslan har definitivt varit en blandning av tillit, kärlek och trygghet vilket i sin tur har gett mig en oerhörd styrka att gå framåt på min väg utan att blicka tillbaka. Reiki har inga tvivel utan är väldigt rak på sak och kan visa dig exakt det du behöver se och veta, och är du redo för det så kan det i sig förändra ditt liv."


Med kärlek,
Magdalena