VILKET ÄR DITT STARKASTE MEDIALA SINNE

Andevärldens information kan vara svårt att urskilja från sig själv, speciellt i början av sin Mediala resa. När jag började uppfatta Andevärlden visste jag inte när, vad eller hur Andevärlden förmedlade sin information. Jag kunde då inte urskilja på om det var mina egna tankar, fantasi eller Andevärlden. Ofta tvekade jag på det som kom till mig och jag hade inte mycket tillit till mina egna förmågor.


Det var inte förrän när jag började öva med andra och när jag la ner tid på att öppna och stänga länken till Andevärlden som jag började förstå den subtila skillnaden. Är kanalen alltid öppen kommer det bli svårt att förstå skillnaden, likaså om den alltid är stängd. Kontrasten gör att vi kan komma att lära oss att uppfatta vad som är vad. Det tillsammans med bekräftelse från andra, det vill säga en mottagare, som kan identifiera information, meddelanden och budskap som sanna. Bevisföringen ligger alltid hos mottagaren och är tveklöst det bästa sättet att lära sig på.


Medialitet betyder att du har dubbla sinnen. Du kan alltså se, höra och förstå mer än bara den fysiska världen. Du ser även andra dimensioner såsom Andevärlden. Du hör ord eller meningar som förmedlas till dig via dina sinnen. Kanske känner du eller förstår hur någon annan känner och mår utan att de talar om det för dig med ord. Vilka sinnen som är dina starkaste och mest aktiverade skiljer sig från person till person, och kan även övas upp med rätt verktyg och metoder. 


I början kanske du enbart uppfattar att du får information till dig men att förstå och lära känna sina mediala sinnen är en viktig del i medial utveckling. Vilket sinne tror du är ditt starkaste?


Klart- seende: du ser bilder, ibland även ord, med ditt inre ögat. Det kan liknas vid att dagdrömma. Du ser med öppna eller stängda ögon något som du inte har direkt framför dig.

Klart- hörande: du hör ord eller hela meningar, ibland texter med din inre hörsel. Det är inte någon bredvid dig som berättar, det kommer inifrån.

Klart- kännande: du förnimmer känslor eller fysiska förnimmelser i din kropp som du vet inte är ditt. Det kan vara en emotionell känsla eller en fysisk smärta/förnimmelse. Det bästa sättet att identifiera om det är till dig eller någon annan är att uttala det till den personen som är mottagaren. Om det då släpper är det dennes.

Klart- doftande: du får en stark doft till dig som inte egentligen tillhör rummet du befinner dig i. Det handlar oftast om starkare dofter såsom t ex röklukt, alkohol eller en specifik parfym.

Klart- smakande: du får till dig en skarp specifik smak som du inte har ätit av. Det kan t ex vara alkohol eller cigarettesmak.

Klart- vetande: du bara vet. Ibland vet du inte ens att du faktiskt vet förrän som du uttalar det till mottagaren. Denna är rätt ny och många vittnar om att den kan vara svår att identifiera. Du får till dig information direkt till ditt mentala sinne och vet någonting om en annan person. Ofta kommer det under samtal med mottagaren.

Vilket är ditt starkaste mediala sinne? Sitt ner i tystnad och dra ett Orakelkort från en av dina favoritkortlekar. Titta inte på kortet och lägg det mellan dina händer. Blunda, andas och känn in. Vad får du till dig? Subtila förnimmelser? Bilder? Ord? Färger? Eller annat? Du kan öva på detta innan du kikar på kortet. Stämmer något av det som du fick till dig, visuellt, i känsla eller i budskap? Detta kan du göra så ofta som dagligen för att se över och lära känna dina egna mediala sinnen. Var på skalan ligger du? Vilka sinnen är dina starkaste? Får du ofta till dig bilder eller hör du? Kanske vet du bara vad kortet betyder? Var nyfiken och lekfull, bjud in dina andliga guider till att hjälpa dig att förstå och utforska dina mediala sinnen.