REIKI HEALING


Reiki Healing är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.

mer om reiki healing


Det japanska ordet Reiki består av två delar: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi” och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån.

Traditionellt använder reiki utövaren olika handpositioner vid ett fysiskt möte där mottagaren ligger ner bekvämt på en bänk, gärna med slutna ögon. Ju mer mottagaren slappnar av desto lättare tas energin emot. Men Reikin respekterar alltid den fria vilja så vill du inte ta emot eller är tveksam så kan du också stoppa flödet. Det är alltid upp till dig. 


Varför Reiki?

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest, oro, rädslor samt vid fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Kanske har du sömnsvårigheter eller svårt att slappna av?

Många gånger känner vi av att vi har ont i kroppen, eller så oroar vi oss men vi kan inte sätta fingret på var det kommer ifrån eller varför vi har ont. Det kan finnas en obalans eller blockering i ditt system som är emotionell, mental, energimässig eller tom själslig. Reiki kan bidra med insikter kring vad orsaken är och genom den insikten kan vi också röra oss närmare en release. Det kan handla om tanke-, beteende- eller känslomönster som vi har haft med oss hela livet som till slut yttrar sig i vår kropp och sinne. Dessa kan Reikin hjälpa till med att bryta. Och ibland behöver vi bara slappna av och låta kroppen sköta sig själv, och ge den en chans att läka sig själv. 


Reiki är en Japansk energimedicin som ger dig verktyg till att ge dig själv och andra djup avslappning, stressreducering och lägger grund för kroppens förmåga till självläkning. 


Reiki kan aldrig skada eller ge några negativa biverkningar, därför går det även fint att ge reiki till gravida och vid åkommor. Reiki lindrar, mildrar och ger lugn. Det händer även att den som tar emot somnar. Många gånger kommer man i kontakt med sina egna känslor, eller så ser du färger, bilder eller får ta emot budskap. Är du som mottagare intuitiv eller medial kan du alltså själv få vägledning under sessionens gång. Information om vad din obalans, smärta eller oro kommer ifrån eller vad det beror på. Jag som utövare kan också ta emot denna information åt dig och i så fall delar jag med mig av det till dig efteråt. Själva behandlingen går till i tystnad.


Varje individ och mottagare av reiki är unik och därför är även din session unik och särskilt utformad för just dina behov. Vi för ett kort samtal innan vi startar om du önskar berätta något för mig eller något som du vill fokusera på under sessionens gång. Det är fint om du har en intention för vår stund tillsammans. Vi avslutar även i ett kort samtal för att sammanfatta behandlingen innan du går.

Bra att veta!

Reiki Healing är godkänt som friskvård av Skatteverket, vilket innebär att du kan få både Reiki behandlingar och Reiki kurser genom din arbetsgivare. Reiki är även godkänt av WHO.

Reiki praktiseras på mer än 800 sjukhus i USA, samt inom traditionell sjukvård i Japan, Norge, Tyskland mfl. På vissa universitet och högskolor ingår Reiki i utbildningar inom traditionell vård.

Just nu erbjuder jag endast kurser i Reiki Healing, läs mer om det nedan.

 

Holy Fire® III


Utifrån Usui’s ursprungliga Reikilära har William Lee Rand vidareutvecklat kurserna och uppgraderat energin. Förr överfördes förmågan att förmedla Reiki fysiskt via en Reiki Master till eleverna (initiering). Numera kommer förmågan direkt från urkällan till Reiki, utan fysisk kontakt mellan lärare och elev (placering). Holy Fire energin anses därför vara en renare, mer kraftfull och mer effektiv healingmetod/energi.

Här kan du läsa mer
om William Lee Rand och den internationella Reiki Membership Association som jag även är medlem i.


Boka kurs i Reiki Healing

Reiki I&II är första delen inom Reiki och du behöver inga förkunskaper för att delta. Kursen hålls inom den uppgraderade Reikienergin enligt Usui Holy Fire III® och är en intensivkurs på två dagar. Du kan välja mellan att gå kursen i Malmö eller online. Fortsättningskursen är Reiki Master och när du har gått den kan du även gå Karuna Reiki Master som är en påbyggnadskurs.

Fråga om Reiki Healing