ENKEL ÖVNING FÖR ATT ÖPPNA OCH STÄNGA DINA CHAKRA

De 7 primära chakra är signifikanta för olika delar i vårt jordiska liv, dessa är: rotchakra, sakral chakra, solar plexus, hjärtchakra, halschakra, tredje ögat och kronchakra. 

Rotchakra - grunden i vårt liv, vår trygghet (sysselsättning, räkningar, det vi behöver för att det jordiska livet ska funka)

Sakral chakra - njutning, att säga ja till livet och hela den upplevelsen

Solar plexus - vägen framåt, genomförande, vårt inre kraft

Hjärtchakra - kärlek och medkänsla till oss själva och andra

Halschakra - kreativitet och vårt sätt att utrycka oss på

Tredje ögat - intuition och seende

Kronchakra - kanalen, öppningen till universum

Varje chakra har sin egen vibration och energi. Tänk dig en prisma eller regnbåge, tillsammans visar sig chakra som ett ljusspektra. Dessa färger används med fördel i meditationer för att göra det tydligare för oss i vårt inre. 

Rotchakra - röd
Sakral chakra - orange
Solar plexus - gul
Hjärtchakra - grönt/rosa
Halschakra - turkos
Tredje ögat - indigo/lila
Kronchakra - lila/vitt/ljus

Meditation för att öppna upp och stänga chakra

Börja nerifrån när du öppnar upp och uppifrån när du stänger din kanal.

Se till att du sitter ner bekvämt och andas in 2-3 gånger för att landa där du sitter i stunden. Ta din tid, ju mer avslappnad du är desto mer får du ut av övningen.

Vi använder oss av chakra färgerna och lotusblommor i denna övning.  Du börjar med att visualisera en röd lotusblomma, i området för rotchakrat som är i bäckenbotten. Öppna upp blomman ett kronblad i taget tills att det känns öppet och vibrerande. Har du svårt för att visualisera kan du lägga handen på området.

Därefter vandrar du vidare med ditt medvetande till sakral chakra, strax under naveln. Visualisera en orange lotusblomma eller lägg handen på området. Fortsätt med att öppna upp blomman lugnt och sansat, med kärlek och intention.

När den blomman känns öppen går du vidare till nästa, solar plexus, till området i mitten av magen där magkänslan sitter. Visualisera en gul lotusblomma. Öppna upp blomman ett kronblad i taget tills att det känns öppet och vibrerande. Har du svårt för att visualisera kan du lägga handen på området.

Därefter vandrar du upp med dina inre ögon till ditt hjärtchakra, ditt hjärta, och visualiserar en grön eller ljusrosa lotusblomma. Öppna upp blomman ett kronblad i taget tills att det känns öppet och vibrerande. Har du svårt för att visualisera kan du lägga handen på området.

Gör samma sak med halschakra (område: halsen, färg: turkos), tredje ögat (område: mellan dina ögonbryn, i mitten av ditt huvud, färg: lila) och kronchakra (område: toppen av hjässan, några cm ovan, färg: vitt ljus).

Öppna en lotusblomma i taget, med kärlek och intention. Lugnt och stilla. Öppna upp varje blomma ett kronblad i taget tills att det känns öppet och vibrerande. Har du svårt för att visualisera kan du lägga handen på området.

Känn in dina chakra. Hur känns varje. Känns de vibrerande, stora, små, lätta, tunga, vad är känslan i varje område? Ta din tid och känn in.

När du känner i ditt medvetande att dina chakra är öppna och vibrerande kan du med lätthet vandra med ditt medvetande och öppna upp din aura med intentionen att låta Andevärlden närma sig dig och din energikropp. Stanna upp och känn in din aura, som existerar runtom hela dig och hela kroppen. Känn vibrationerna, ljuset, känslan. Vad uppfattar du här?

När du har landat i dig själv och din energi kan du fortsätta med att be dina andliga guider närma sig, eller ställa en fråga till änglarna, be om healing, påfyllnad av ljus eller sitta still och känna in vad som kommer. Notera vad du ser, uppfattar, känner och hör. Energierna är ofta väldigt subtila och du uppfattar dem med din närvaro och medvetande. Ta din tid.

När du är klar med din meditation, tänk på att stänga ner du dina chakran. Då gör du likadant som när du öppnar, med en lotusblomma i taget men du börjar uppifrån och vandrar med ditt medvetande ner genom alla chakra ner till bäckenbotten och roten. 

Fäll ihop lotusblommorna med ett kronblad i taget, en färg och blomma i taget.

Avsluta med att tacka Andevärlden och dina guider för vägledningen.