LÄR DIG SKILLNADEN MELLAN INTUITION OCH MEDIALITET

Det finns två begrepp som ofta förväxlas inom andlighet och andlig utveckling, och som kan vara svårt att förstå och känna skillnad på. Dessa två är intuition och medialitet. Det tar tid att förstå vad som är vad. Även om de båda har en gemensam nämnare som att de båda involverar förmågor som går bortom våra vanliga sinnen, finns det en skillnad. Att förstå detta kan bidra till ett djupare lärande och andlig utveckling.


Vad är intuition?

Intuition kan beskrivas som en inre känsla och vetskap som inte baseras på någonting logiskt eller specifik tankeprocess. Intuition dyker ofta upp som en “känsla i magen” eller en plötslig insikt som känns självklar, utan att vi nödvändigtvis kan sätta fingret på varför. Många ser intuition som en snabb bearbetning av undermedveten information – hjärnan och kroppen registrerar subtila signaler från vår omgivning som vi inte är fullt medvetna om, och intuitionen ger oss svar baserat på denna data.


Intuition är något som alla människor har tillgång till. Den är en del av vår överlevnadsinstinkt och kan utvecklas genom övning och självmedvetenhet. Genom att lära sig lyssna på sin intuition kan man fatta snabbare och ofta mer korrekta beslut i situationer där logik och analys inte räcker till. Till exempel kan du känna att en viss person inte är pålitlig eller att ett jobberbjudande inte känns rätt, trots att allt verkar perfekt på ytan. Intuition kan vara ett ovärderligt verktyg i både vardagsliv och arbetslivet.


Vad är medialitet?

Medialitet är en specifik förmåga att kommunicera med andra dimensioner och energier som ligger bortom det fysiskt synliga och hörbara. Mediala personer sägs ha en förmåga att ta emot budskap från andevärlden, energier eller andra medvetanden. Detta kan ske genom olika sinnen: vissa mediala personer ser bilder, andra hör röster, vissa känner eller får andra inre upplevelser av information.


Medialitet kräver oftast träning och specifik utveckling för att fullt blomma ut. Det är en förmåga som inte alla människor väljer att utveckla, även om många kan uppleva glimtar av det. Att utveckla sin medialitet kan innebära att du lär dig tekniker, metoder och verktyg med syfte att öppna upp och använda dina mediala sinnen till specifikt. Många medier tränar sin känslighet för energier genom att lära sig att stänga av och på sina förmågor vid behov.


Hur kan man skilja mellan intuition och medialitet?

En av de största skillnaderna mellan intuition och medialitet är källan till informationen. Intuition baseras på individens egen undermedvetna bearbetning av världen omkring sig, medan medialitet innebär att man tar emot information från externa källor, såsom andevärlden eller andra dimensioner.


Ett sätt att skilja på dessa två är att reflektera över varifrån känslan eller vetskapen kommer. Om du känner att insikten kommer inifrån dig själv, från en omedelbar känsla eller erfarenhet, är det sannolikt din intuition som talar. Om informationen däremot känns som att den kommer från en plats utanför dig själv – som en “röst”, en bild eller en klarhet som du inte kan förklara – kan det vara ett tecken på medial kommunikation.


Varför är det viktigt att förstå skillnaden?

Att förstå skillnaden mellan intuition och medialitet kan hjälpa dig att bättre använda dina förmågor och fördjupa ditt andliga lärande. Om du utvecklar din intuition, kan du bli bättre på att fatta snabba och kloka beslut. Om du utvecklar din medialitet, kan du hjälpa andra genom att förmedla budskap från en annan dimension eller få en djupare förståelse för livet och döden.


Båda förmågorna kan vara till stor nytta, och att lära sig och utveckla dem kan vara en djupt inspirerande resa. Genom att öva i att sitta i tystnad och lyssna på din inre röst, eller genom att utforska medial träning, kan du börja utveckla dessa förmågor på ett medvetet sätt. Oavsett vilken väg du väljer, är nyckeln att lita på dig själv och vara öppen för de signaler du får, oavsett om de kommer inifrån eller utifrån.


Se även: 

VILKET ÄR DITT STARKASTE MEDIALA SINNE

ENKEL ÖVNING FÖR ATT ÖPPNA OCH STÄNGA DINA CHAKRA

INTUITIONSÖVNING FÖR MEDIAL KRAFT

5 SÄTT ATT TA EMOT ANDLIG VÄGLEDNING TILL DIG SJÄLV

LÄR KÄNNA DITT SJÄLSLIGA OCH ANDLIGA TEAM